Sočanica
066 336050
it.electronic@itelectronic.rs

Internet

Obezbedite sebi najkvalitetniji bežični internet i ostvarite komunikaciju sa celim svetom.

Fantastične mogućnosti i sjajne brzine će zadovoljiti sve Vaše potrebe za internetom.

Kako postati korisnik naše mreže:

Jednostavno i brzo na 2 načina: pozovite broj 066 366050 ili pošaljite Vaše podatke uz željenu opciju putem itelectronicrs@gmail.com.

Oprema koja se ugrađuje za Bežični internet

LiteBeam 5AC

LiteBeam 5AC Antena predstavlja integraciju grid antene i radio sistema. LiteBeam 5AC su odlični za upotrebu u gradskoj sredini, jer veća antena sa boljim usmerenjem omogućava rad uređaja na većim daljinama i u sredinama gde je etar zagađeniji, odnosno postoji više predajnika različitih provajdera.
Odličan mehanički dizajn uređaja obezbeđuje otpornost na ekstremne vremenske uslove. Polarizacija antene može biti vertikalna ili horizontalna.

Mrežni kabal za spoljnju upotrebu

Mrežni kabal sa spoljnu upotrebu je outdoor FTP kabal 5E kategorije najpoznatijih proizvođača. Služi za povezivanje opreme (mreža i napajanje) za bežični pristup sa korisnikovim računarom ili ruterom.

Pocinkovan nosač

Nosač za antenu je sastavni deo kompleta opreme koja se ugradjuje prilikom montaže kod korisnika. Izradjen je od najkvalitetnijeg pocinkovanog materija koji ne rdja.

TP Link router

TP link router je deo opreme u ponudi KBCnet-a pomoću koga možete umrežiti Vaše računare bežično i putem kabla. Ruter radi u 802.11b/g standardu. Poseduje zamenljivu antenu, mogucnost zaključavanja Vaše lokalne mreže kao i mnoge druge mogućnosti.
http://www.tp-link.us/products/details/?categoryid=&model=TL-WR740N

Neka od čestih pitanja:

Šta je wirless – Bežični internet ?

Wireless Internet, u prevodu bežicni internet, je povezivanje na internet, putem radio talasa visoke frekvencije (2,4GHz i više). To znači da kod ovog sistema ne postoji fizički kontakt sa distributerom interneta (za razliku od Dial-up, ADSL ili kablovskog interneta) već se komunikacija odvija uz pomoć radio talasa.

Da li postoji ugovor o korišćenju interneta?

Od otvaranja adrese i prvog logovanja na naš sistem Vi ste prihvatili opšte odredbe o korišćenju IWIS-a, na zahtev možete dobiti odštampan ugovor. Naše obaveze po pitanju kvaliteta i kvantiteta stoje, ali Vaše obaveze po pitanju korišćenja. Svaka zloupotreba se kažnjava i prijavljuje nadležnim organima gonjenja. Primer Ugovora možete pročitati ovde.

Zašto mi internet radi sporo?

Do smanjenja brzine može doći iz više razloga. Najčešći problemi su:

Jačina signala se drastično smanjila ili uopšte ne postoji – razlog može biti oštećenje antene ili kabla, konektora. Neki modeli antena gube kvalitet ako u okolini ima sličnih antena zato što smetaju jedna drugoj u komunikaciji. Ako nakon više dana nema poboljšanja potrebno je prijaviti nama da izvršimo merenje Vašeg signala i utvrdimo probleme i kako ih rešiti.

Jačina signala je konstantno dobra, ali protok je slab – najverovatnije imate napad virusa, trojanca ili špijunskog programa. Neki od ovih malicioznih programa koče protok, ili tako intenzivno šalju podatke sa Vašeg računara, da za željenu komunikaciju ne postoji potrebna propusna moć. Ako primetite da imate neobjašnjivo veliku potrošnju, onda možete biti sigurni da je neki od ovih programa aktivan.
Jačina signala je u redu ali uopšte nemam protok podataka – u prethodnoj tački smo spomenuli neke mogućnosti koje se mogu odnositi i na ovaj problem. Pored toga moglo je doći i do oštećenja operativnog sistema (windows, linux), instaliranih softvera (RASPPPoE)